روشهای سادهای برای نگهداری طولانی مدت آلبالو وجود دارد که با استفاده از آنها حتی در دل زمستان هم میتوانید از این میوه تابستانی استفاده کنید.

به گزارش همشهری آنلاین، آلبالو از آن میوههایی است که فقط یکی، دو ماه از سال فرصت خوردنش نصیبمان میشود و اگر در فصول دیگر هوس آلبالو کنیم، خبری از این میوه خاص و جذاب تابستانی نیست اما با این حال روشهای سادهای برای نگهداری طولانی مدت آلبالو وجود دارد که با استفاده از آنها حتی در دل زمستان هم میتوانید از این میوه بهره ببرید.
مربای آلبالو و چند فوت کوزهگری
درست کردن مربا از پرطرفدارترین روشهای نگهداری آلبالوست که اکثر خانمهای کدبانو با شیوه پخت آن آشنایی دارند، اما اگر تازه کار هستید و دلتان میخواهد به جای مرباهای بازاری، یک مربای باکیفیت خانگی حتی برای زمستان داشته باشید، تا فصل آلبالو تمام نشده، دست به کار شوید.
به ازای هر کیلو آلبالو، یک کیلو شکر نیاز دارید و در مابقی کار به کمی دقت و حوصله. ابتدا باید هسته آلبالوها را با هسته گیر، نی و یا یک عدد چوب کبریت جدا کنید و سپس آنها را به همراه شکر لایه لایه داخل قابلمه مورنظر که بهتر است استیل یا لعابی باشد، بریزید و اجازه دهید به مدت ۱۲ تا ۲۴ ساعت در یخچال استراحت کند؛ این کار باعث میشود تا شکر به خوبی به خورد آلبالوها رفته و آب بیندازند، چون شما در هنگام پخت به هیچ گونه آب اضافه نیاز ندارید. حالا قابلمه را روی اجاق گذاشته و بعد از آنکه به جوش آمد، اجازه دهید آلبالوها حدود ۲۰ دقیقه با حرارت ملایم بپزند. در همین حین، کفهای روی مربا را با قاشق بردارید تا رنگ مربایتان مات نشود. وقتی مربا به غلظت لازم رسید، زیر قابلمه را خاموش کرده و هم مربا و هم شربت اضافه را به داخل ظرفهای شیشهای انتقال دهید و بعد از خنک شدن، آنها را حتی تا سال بعد همین موقع داخل یخچال نگهداری کنید.
نکته: (مربای به قوام رسیده با غلظت مناسب که نه کپک بزند و نه شکرک، مربایی است که اگر مقداری از آن را برای تست داخل ظرفی ریختید و داخل یخچال گذاشتید حالت کشسانی ملایمی داشته باشد.)
آلبالو خشکه به سبک حرفهایها
برای خشک کردن آلبالو نیازی به گرفتن هستهها نیست. میتوانید بعد از گرفتن شاخهها و شستن آلبالوها، آنها را کف سینی پهن کرده و جلوی آفتاب یا پنکه بگذارید تا خشک شوند اما اگر میخواهید آلبالو خشکه باکیفیتتری داشته باشید و مدت زمان خشک شدن را کم کنید، بهتر است از روش حرارت دادن استفاده کنید. برای این کار ابتدا باید مقداری آب را در قابلمه جوش بیاورید و سپس آلبالوهای شسته شده را با سبد و بطوری که آبجوش کاملا روی سبد را بگیرد، داخل قابلمه فرو کرده و بعد از حدود ۲۰ ثانیه، سبد را خارج کنید. بعد از گرفته شدن آب اضافه آلبالوها، آنها را داخل سینی پخش کرده و مقابل خشک کنید. حواستان باشد که آلبالوها را کمی آبدار بردارید تا بیش از حد خشک و غیرقابل مصرف نشوند.
بعضیها هنگام خشک کردن آلبالو مقداری نمک به آن اضافه میکنند اما از ما میشنوید این کار را نکنید تا خوردن آن برای بچههای کوچک و سالمندان خانواده ضرری نداشته باشد. ضمنا آلبالو خشکهها را در یخچال نگهداری کنید تا تازگی آن حفظ شده و بوی ماندگی نگیرد.
- چطور آلبالو خشک درست کنیم؟ | ۳ روش ساده درست کردن آلبالو خشک
آلبالو یخی، یک جذاب پرطرفدار
طبیعتا فریزکردن آلبالو مثل همه روشهای دیگر کمی از خاصیت آلبالوی تازه کم میکند اما به هرحال یا در فصول دیگر سال نباید آلبالو بخورید و یا باید کم شدن خواص آن را به جان بخرید! برای فریز کردن آلبالو فقط کافی است آنها را بشویید و داخل کیسه فریزر بستهبندی کنید تا هروقت فیل بچهها یا خانمی باردار یاد هندوستان کرد، گزینه جذابی برای رو کردن داشته باشید. آلبالوهای یخ زده به خودی خود طرفداران زیادی دارند اما اگر تمایلی به خوردن آلبالوی یخی ندارید، چند دقیقه که آنها را در دمای محیط قرار دهید، مثل روز اول تازه و خوشمزه خواهند شد.
ترشی آلبالو، چاشنی خاص سفرههای غذا
حضور ترشی آلبالوی خانگی سر سفرههای غذا قطعا مهر تاییدی بر هنر و سلیقه خانمهای خانه است، پس این فرصت را از دست ندهید و به آسانی هرچه تمام برای تهیه ترشی آلبالو دست به کار شوید. همین که آلبالوهای شسته شده را داخل شیشه بریزید و سرکه سفید را با مقدار مساوی نمک، شکر به آن اضافه کنید و شیشه را به داخل یخچال انتقال دهید، کارتان تمام است. البته بعضیها ترجیح میدهند برای ملایم کردن طعم ترشی به جای سرکه خالص از ترکیب آب و سرکه استفاده کنند که اگر شما هم جزو این دسته هستید، نسبت ۲ به یک سرکه به آب (جوشیده) را رعایت کنید تا هم ترشی ملایمتری داشته باشید و هم اینکه به دلیل آب زیاد، باعث کپک زدن ترشی نشوید.
کد خبر 774486 منبع: فارس
-
طــرز فریز کردن آلبالو ؛ روشهای ساده برای نگهداری طولانی مدت آلبالو | آلبالو خشکه را به سبک حرفهایها درست کنید
-
اقدام تلافی جویانه ایران علیه روسیه
-
هشدار سوم ایران به روسیه | تهران آب پاکی را روی دست روسها ریخت | روسیه به همان چالهای افتاد که چین به درون آن افتاد
-
متن سوالات جنجالی و تحریک آمیز موسسه گاج که موجب تعطیلی آن شد | شعر فرخی یزدی را هم دستکاری کردند!
-
فرمانده کل سپاه: بانوانی که تحت تأثیر تبلیغات دشمن هستند باز خواهند گشت | اسلام در محلات گسترش یابد حجاب و عفاف هم رونق پیدا خواهد کرد
-
شکست سنگین استقلال مقابل هوادار | پیروزی پرگل یاران محمود فکری مقابل جواد نکونام
-
تصاویر | آب تنی در میدان نقش جهان اصفهان!
-
ریزش قیمتها در بازار خودرو ؛ افت ۹۰ میلیون تومانی برخی مونتاژیها | جدیدترین قیمت خودرو در بازار اعلام شد
-
پیشنهاد رسمی و ۸۲۵,۰۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومانی برای مهدی طارمی | دستمزد سالانه ستاره ایرانی هم مشخص شد
-
هشدار سوم ایران به روسیه | تهران آب پاکی را روی دست روسها ریخت | روسیه به همان چالهای افتاد که چین به درون آن افتاد
-
توافق مشروط پرسپولیس با ستاره مطرح | سورپرایز درویش برای سرخ ها
-
خروجی جدید پرسپولیس مشخص شد | آشفتگی گلمحمدی با قلم قرمز روی بازیکن مورد علاقه!
-
ببینید | حجتالاسلام «علیرضا پناهیان»: ویژگی گندهلاتهایی که توبه کردند
-
باران تابستانی در ۹ استان ؛ تداوم بارشها طی روزهای آتی در استانهای دیگر | گرد و خاک و باد شدید در بعضی مناطق طی ۵ روز آینده | دریا مواج است
-
نشانههایی روی ناخن که خبر از بیماری میدهد
-
انتخاب سخت یحیی؛ ستاره فصل قبل پرسپولیس قربانی خرید بزرگ!
-
ببینید | عینکهای جادویی متقلبان کنکور | رونمایی از ابزارهای تقلب کنکور روی آنتن زنده تلویزیون!
-
انتخاب اول من استقلال بود | با پول خرید من برای یک بازیکن خانه خریدند!
-
خواص شگفتانگیز آلبالو | این افراد در مصرف آلبالو احتیاط کنند
-
چطور آلبالو خشک درست کنیم؟ | ۳ روش ساده درست کردن آلبالو خشک